上传资料 赚现金
2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第8讲 考纲词汇翻译&新题型与阅读【教案】
教案
加入资料篮8.5折
还剩11页未读, 继续阅读
下载需要10学贝
免费下载这份资料?
加入资料篮8.5折
立即下载

2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第8讲 考纲词汇翻译&新题型与阅读【教案】

展开
这是一份2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第8讲 考纲词汇翻译&新题型与阅读【教案】,共16页。教案主要包含了文章大意,答案与解析等内容,欢迎下载使用。

教学内容
社会生活类阅读理解分类词汇
购物消费
Shpping center 购物中心区 Supermarket 超市
Mall 购物中心 Grcery 杂货店
Chain stre 连锁店 Cnvenience stre 便利店
Department stre 百货大楼 Salesman 售货员
Custmer 顾客 Cmplaint 投诉
Display 展示 Cunter 柜台
Trlley 小推车 Catalg 商品目录
Famus brands 名牌 Luxurius items 奢侈品
Hit 畅销品 Electrnic prducts 电子类产品
Laptp cmputer 笔记本电脑 Wmen’s wear 女士服装
Men’s wear 男士服装 statinery 文具 csmetics 化妆品
Sprts gds 体育用品 tinned/canned fd 灌装食品
Shpping list 购物单 price tag 价格标签
pay by installment 分期付款 depsit 押金
Discunt 折扣 bargain 便宜货 n; 讨价还价 v
Cash/crasher's desk 收银处 cut prices 砍价,削价销售
Sell ut 售完 be ut f stck 没货,脱销
Be in strk 有现货,有库存 deliver 送货
Clsing time 停止营业时间,打烊时间
be in seasn 正和时令,当季
Be ut f seasn 过季
Past the prime (水果等)过了最好的时候
居家琐事
Husewrk 家务事 husekeeper 管家 husemaid 女仆,女佣
Husewife 家庭主妇 laundry 洗衣店,要洗的衣服
Irn 熨斗 fix the dinner 摆下饭桌 clean up 清理
Mp 拖地 at sixes and sevens 乱七八糟的
A real dump 脏乱的地方 messy 凌乱的,杂乱的
Be in chas 乱的 neat 整洁的 In a mess 乱的
Hver 吸尘器 vacuum cleaner 真空吸尘器
Cleaning and washing 洗洗刷刷
Keep an eye n sb./sth 照料某人/某物
Trivial affairs 日常琐事 husehld expense 家庭开支
Keep dwn the cst 降低开支 budget 预算
Balance 余额,结余 ecnmical 经济的,节俭的
Open an accunt 开账户 depsit 存款 withdraw (取钱)
Interest rate 利率 exchange rate 汇率 debt 债务
Pay ff 还清 addresser 寄信人 addressee 收信人
Parcel 包裹 pstage 邮费 registered letter 挂号信
Zip /pstal cde 邮政编码
日常交往
Leisure time 闲暇时间 date 约会 chat 聊天
Next-dr neighbur 隔壁邻居 call n sb. 拜访某人
Drp by/rund 突然造访
Drp int smeplace/in n sb 拜访某地或某人(常指突然来访)
Run int sb 偶然遇见某人 take a message 捎口信
Keep cntact 保持联系 hspital 好客的 invitatin 邀请
Make yurself at hme不要客气 telephne bth公用电话亭
Pay phne 投币式公用电话 lng-distance call 长途电话
Hang up 挂断电话 peratr 接线员
休闲娱乐
Recreatinal activities 娱乐活动 entertainment industry 娱乐行业
Have a picnic 野餐 barbecue 烧烤 hbby 爱好 keep pets 养宠物
Tame dgs 养宠狗 gardening 园艺 play chess下象棋
play cards打牌 cmputer games 电脑游戏 camera 照相机
DV (digital vide) 数码摄像机 fcus 焦距 lens 镜头
Flashlight 闪光灯 press the shutter 按快门
take a picture 拍照片 a rll f film 一卷胶卷
Develp the film 冲胶卷,洗胶卷 pht studi 照相馆
Gssip 闲话,爱说长道短的人 TV channels 电视频道
Bradcast 广播,播放 live bradcast 现场直播
Prgramme 电视节目 dcumentary 纪录片
Cmmercial advertisement 商业广告
TV theatre 电视剧场 tennis curt 网球场
Ftball match 足球比赛 the Wrld Cup 世界杯
Rck climbing 攀岩 perfrmance 表演 vilence mvie 暴力片
Cmedy 喜剧 tragedy 悲剧 hrrr mvie 恐怖片
Plt 情节 entertaining 有趣的,愉快的
Enthusiastic 热情的 clap/applaud 拍掌,鼓掌
外出就餐
Jin in sb fr dinner 与共进晚餐
Reservatin 预定 treat 款待,宴请
g dutch 各付各的,AA制
Waiter/waitress 服务员 napkin 餐巾 tip 小费
rder 点菜 menu 菜单 snack 快餐
Specialty/special dishes 特色菜
Main dish 主菜 French cuisine 法国菜 buffet 自助餐
Curse 一道菜 main curse 主菜 desert 甜点
appetizer 开胃菜 red wine 红酒 ygurt 酸奶
Sft drink 软饮料 green salad 蔬菜沙拉
tast 考面包,吐司 rast 烤肉 muttn 羊肉 prk 猪肉
Beef steak 牛排 rare 半熟的 medium 中等熟的
Dne 老的,煮熟了的 sur/sweet/bitter/ht 酸/甜/苦/辣
Seasning/flavring/dressing 调料 bland 味道淡的
Tangy 味道浓烈的 sauce 调味汁,酱 vinegar 醋
Sy sauce 酱油 sugar 糖 pepper pwder 胡椒粉
Junk fd 垃圾食品 fatty fd 油腻食品
Fattening fd 令人发胖的食品 healthy fd 健康食品
Organic fd 有机食品 a light meal 一顿清淡的饭菜
a square meal 一顿丰盛的饭菜 delicius 美味的
Disgusting 令人作呕的
课堂练习1:
Diana Jacbs thught her family had a wrkable plan t pay fr cllege fr her 21-year-ld twin sns: a cmbinatin f savings, incme, schlarships, and a mdest amunt f brrwing. Then her husband lst his jb, and the plan fell apart.
“I have tw kids in cllege, and I want t say ‘cme hme,’ but at the same time I want t prvide them with a gd educatin,” says Jacbs.
The Jacbs family did wrk ut a slutin: They asked and received mre aid frm the schls, and each sn increased his brrwing t the maximum amunt thrugh the federal lan (贷款) prgram. They will each graduate with $20,000 f debt, but at least they will be able t finish schl.
With unemplyment rising, financial aid administratrs expect t hear mre families like the Jacbs. Mre students are applying fr aid, and mre families expect t need student lans. Cllege administratrs are cncerned that they will nt have enugh aid mney t g arund.
At the same time, tuitin(学费)cntinues t rise. A reprt frm the Natinal Center fr Public Plicy and Higher Educatin fund that cllege tuitin and fees increased 439% frm 1982 t 2007, while average family incme rse just 147%. Student brrwing has mre than dubled in the last decade,
“If we g n this way fr anther 25years, we wn’t have an affrdable system f higher educatin,” says Patrick M. Callan, president f the center. “The middle class families have been financing it thrugh debt. They will send kids t cllege whatever it takes, even if that means a huge amunt f debt.”
Financial aid administratrs have been having a hard time as many cmpanies decide that student lans are nt prfitable enugh and have stpped making them. The gd news, hwever, is that federal lans accunt fr abut three quarters f student brrwing, and the gvernment says that mney will flw uninterrupted.
66. Accrding t Paragraph 1, why did the plan f Jacbs family fail?
A. The twins wasted t much mney.
B. The father was ut f wrk.
C. Their saving ran ut.
D. The family fell apart.
67. Hw did the Jacbs manage t slve their prblem?
A. They asked their kids t cme hme.
B. They brrwed $20,000 frm the schl.
C. They encuraged their twin sns t d part-time jbs.
D. They gt help frm the schl and the federal gvernment.
68. Financial aid administratrs believe that _______.
A. mre families will face the same prblem as the Jacbuses
B. the gvernment will receive mre letters f cmplaint
C. cllege tuitin fees will duble sn
D. America’s unemplyment will fall
69.What can we learn abut the middle class families frm the text?
A. They blamed the gvernment fr the tuitin increase.
B. Their incme remained steady in the last decade.
C. They will try their best t send kids t cllege.
D. Their debts will be paid ff within 25 years.
70.Accrding t the last paragraph, the gvernment will .
A. prvide mst students will schlarships
B. dismiss sme financial aid administratrs
C. stp the cmpanies frm making student lans
D. g n prviding financial supprt fr cllege students
【文章大意】随着失业的增加,很多家庭已经无力供孩子上大学,由于无利可图,很多商业银行也终止了相关的贷款。不过政府的资金资助项目仍在进行,这无疑对那些资金紧张而又想让孩子上大学的中产阶级家庭提供了有力的支持。
66.B
【解析】考查细节理解。该段的最后一句话告诉我们他们计划失败的原因:Then her husband lst his jb,也就是B项所说的:The father was ut f wrk。
67.D
【解析】考查细节理解。根据第三段中的“The Jacbs family did wrk ut a slutin: They asked and received mre aid frm the schls, and each sn increased his brrwing t the maximum amunt thrugh the federal lan (贷款) prgram.”,可知选D项。
68.A
【解析】考查细节理解。由第四段的第一句话可知,随着失业的增加,资金援助管理人员认为:很多家庭都有Jacbs家那样的情况。由此可知答案为A项。
69. C
【解析】考查细节理解。由倒数第二段中的最后两句“They will send kids t cllege whatever it takes, even if that means a huge amunt f debt.”无论需要什么他们都会送孩子去上大学,即使那意味着大笔的债务。可知,中产阶级不惜任何代价送他们的孩子上大学。由此可知C项正确。
70.D
【解析】考查细节理解。根据最后一段的最后一句话可知,政府将继续向大学生提供资金援助(g n prviding financial supprt fr cllege students)。
题精讲
社会生活类阅读理解特点:
社会生活类阅读文章在高考中出现的频率较高。它涉及人们衣,食,住,行等方面的社会万象,生活经历,饮食与健康,休闲与娱乐,生态旅游等内容。这类文章读起来感觉轻松,试题做起来也比较得心应手。
在高考阅读理解题中,这类文章属搭配类材料,所以,它的命题多数属于中低等难度的送分题,如事实细节题,计算题,识图题等。此类文章的命题多以事实细节题为主。

I hated dinner parties.But I decided t give them anther sht because I’m in Lndn.And my friend Gallery invited me.And because dinner parties in Lndn are very different frm thse back in New Yrk.There,“I’m having a dinner party” means “I’m bking a table fr 12 at a restaurant yu can’t affrd and we’ll be sharing the check evenly,n matter what yu eat.”
Wrse,in Manhattan there is always smene wh leaves befre the bill arrives.They’ll thrw dwn cash,half f what they we,and then peple like me,wh dn’t drink,end up paying even mre.But if I try t use the same trick,the hstess will shut“Where are yu ging?”And it’s nt like I can say I have smewhere t g:everyne knws I have nwhere t g.
But in Lndn,dinner parties are in peple’s hmes.Nt nly that,the guests are an interesting mix.The last time I went t ne,the guests were frm France,India,Denmark and Nigeria;it was like a gathering at the United Natins.In New Yrk,the mix is less striking.It’s like a gathering at Blmingdale’s,a well-knwn department stre.
Fr New Yrkers,talking abut ther parts f the wrld means Brklyn and Queens in New Yrk.But at Callery’s,when I said that I had been t Myanmar recently,peple knew where it was.In New Yrk peple wuld think it was a usual new club.
( )1. What des the wrd “sht” in Paragraph 1 prbably mean?
A. Chice. B. Try. C. Style. D. Gal.
( )2. What des the writer dislike mst abut dinner parties in New Yrk?
A. There is a strange mix f peple. B. The restaurants are expensive.
C. The bill is nt fairly shared. D. Peple have t pay cash.
( )3. What des the authr think f the parties in Lndn?
A. A bit unusual. B. Full f tricks.
C. Less cstly. D. Mre interesting.
( )4.What is the authr’s pinin f sme New Yrkers frm her experience?
A. Easy-ging. B. Self-centered.
C. Generus. D. Cnservative.
( )5.What is the main idea f this article?
A.I hated dinner parties.
B.I prefer dinner parties in Lndn t thse in New Yrk.
C.The difference between Lndn and New Yrk.
D.Mallry invited me t a party.
【文章大意】 文章主要通过作者的经历来介绍伦敦和纽约的不同的社会生活方式。
1. B 词义猜测题。从第一句的hated,到But意义上的转折,说明尽管不喜欢,还是要“尝试一下”,所以try的意思更接近sht。
2. C 细节理解题。根据第一段中“They'll thrw dwn cash, half f what they we, and then peple like me, wh dn't drink, end up paying even mre.”可知类似作者这样的人在纽约吃饭吃亏,因为付钱多。故C项意思正确。
3. D 推理判断题。根据第二段和其中的句子Nt nly that, the guests are an interesting mix.可以推断伦敦的party要比纽约有趣。
4. B 推理判断题。从最后一段的talking abut ther parts f the wrld means Brklyn and Queens in New Yrk.和In New Yrk peple wuld think it was a usual new club 可以推断,作者对一些纽约人的看法是“以自我为中心的”。
5.B 主旨大意题。A,D都不全面,C 范围扩大。由伦敦和纽约的dinner parties间的不同扩大到两座城市所有的不同。整篇文章都是在比较两个城市间的“dinner parties”的不同之处,同时也表达了作者对纽约聚会的诸多不满,和对伦敦parties的喜欢。
1,专题特点:
这部分阅读涉及到广泛的话题,日常生活中对于衣食住行等话题多加关注,有利于增加这部分阅读理解题的了解;此外,做好这类题要对细节题做题技巧有较好的掌握;同时也要加强练习和总结经验。
解题方法:
做题时,要先从题干中找到关键性词语,然后快速在文章中寻找相关细节,细心比较所给选项与文中细节的区别,在准确理解了细节的前提下,最终确定最佳答案。
3,注意事项:
由于这类阅读理解主要考细节题,所以在做题时需要切题找答案,不可断章取义及单纯地根据自己的主观观点进行做题。
技巧提炼
只要灵活处理好以下几个方面的关系,这个问题便可迎刃而解:
1.正确处理好“快”与“准”的关系
2.正确处理好复杂句式,生词和选择答案的关系
3.正确处理好所需信息与剩余信息的关系
Speaking and writing
Guided Writing (25分)
Directins: Write an English cmpsitin in 120-150 wrds accrding t the instructins given belw in Chinese.
请结合下图谈谈你对雾霾问题(haze)的看法,你的文章必须包括:
1,简要描述图片;
2,你对雾霾问题的看法和建议。
关于 雾霾 的英语作文(篇1)
Recently,haze weather has becme a daily ne right here in large part f China.Peple are frced t wear the mask t avid breathing pisnus air.S it is necessary t find ut the reasn why leads t that and wrk ut the reslutin.If we trace the cause fr haze weather ,the main pints are as fllws ,first,china 's air quality standards are rather lax and evaluatin factrs are limited,s yu will see that current air appraisal system has defects.Secnd,sme peple just g fr ecnmic interests instead f turning ut prducts accrding t relevant law and regulatins.They tend t use bslete equipment in which they are high likely t emit a great deal f wasted air.
Third,acrss ur sciety ,relevant prtectin awareness has nt built up s that peple havent frmed a habit f using green prduct and saving energy as much as pssible.Just fr the sake f cnvience t g ut,peple rely mre and mre n travelling and wrking by car while car is the main cause fr the haze weather
T settle this prblem,a series f meaures shuld be taken as fllws.First ,we shuld strengthen air mnitr t lwer the levels f small particulate pllutants.Secnd,we shuld enact mre strict laws and regulatins and keep perfecting ur current law n envirnmental prtectin t regulate peple 's daily actin and the industrial prductin and punish thse factries that ignre the prtectin and keep emitting dangerus material that cause haze.
Third,we shuld develp green and energy-saving energy t lwer the emissin f haze and imprve air quality.As far as i am cncerned ,if we wrk tgether t be able t d such measures ,ur envirnment will getting better and better and haze weather will vanish cmpletely.
关于 雾霾 的英语作文(篇2)
Dear Bill,
I’m glad t receive yur letter,thank yu fr yur caring fr the weather and my health.Nw I’d like t tell yu smething abut the smg.
Since the winter last year,the smg has ccurred a lt f times.it has dne great harm t ur daily life.many traffic accidents happened just because f the heavy smg weather,mre and mre peple have t g t see the dctr because the serius disease caused by the smg,quite a lt f flights have t be put ff,a great number f peple have t stay at hme fr fear f the pisnus air caused by the smg.
Peple have realized the great harm caused by the smg and the imprtance f prtecting the envirnment.peple all ver the cuntry are taking measures t reduce the smg weather.the gvernment suggests peple g t wrk r schl with the public traffic, such as the bus and the undergrund.Als we shuld plant mre trees.
Accrding t me, I will g t schl by bike r n ft, and I wn’t thrw the waste anywhere.in additin, I will tell the peple I meet t prtect the envirnment as pssible as they can.wuld yu like t tell me sme gd ideas?i’m lking frward t yur reply.
Yurs,
Li Hua
Bnus(奖金) culture has becme the subject f many studies nwadays. Many peple have been angered by the way sme bankers and high fficials seem t have been rewarded fr failure. Others find the idea f ffering many-millin-dllar bnuses mrally disgusting.
But few have asked whether perfrmance-related bnuses really d imprve perfrmance. The answer seems s bvius that even t ask the questin can appear ridiculus. Indeed, in spite f all the cmplaints abut them, financial encuragements cntinue t be intrduced in mre and mre areas, frm healthcare and public services t teaching and universities.
S it may cme as a shck t many t learn that paying fr results can actually make peple perfrm badly in many circumstances, and that the mre yu pay, the wrse they perfrm.
N ne is arguing that bnuses can help cmpanies and institutins attract and keep the best staff. Nr des anyne argue against the idea that yu can encurage peple t d specific tasks by linking payments t thse tasks. Rather, the pint is abut hw t get the best ut f peple. D emplyees really perfrm better if yu prmise t pay them mre fr getting results?
There are sme bvius reasns why such payments can fail. It has been argued, fr instance, that cash bnuses cntributed t the financial crash, because traders had little enthusiasm t make sure that their cmpanies enjyed lng-term survival.
Mst bnus prjects are prly designed, says Prfessr Malclm Diggs. He thinks the reasn is that rganizatin try t keep bnus arrangements simple. Nevertheless, he thinks bnus prjects can wrk as lng as they link the interests f individual emplyees with the lng-term gals f a business.
Bnuses can als encurage cheating. “Once yu start making peple’s rewards dependent n utcmes rather than behavirs, the evidence is peple will d whatever they can t get thse utcmes,” says Prfessr Edward Dec i. “In many cases the high fficials simply lied and cheated t make the stck (股票) price g up s they gt huge bnuses.”
But the wrk f Deci and thers suggests the prblem with bnuses runs far deeper than pr design r cheating. In 1971, he asked students t slve puzzles, with sme receiving cash prizes fr ding well and thers getting nthing. Deci fund thse ffered cash were less likely t keep wrking n puzzles after they had dne enugh t get paid.
These studies suggest that ffering rewards can stp peple ding things fr the pure jy f it. This was the basis fr a series f bks by Khn in which he argues that rewarding children, students and wrkers with grades, schlarships and ther “bribes” (贿赂) leads t lw-quality wrk in the lng run.
Thse wh believe in the pwer f bnuses fail t distinguish between inner drive and utside pressure — wanting t d smething because yu like it fr itself in cntrast t ding smething because yu want the reward, Khn says. “It’s nt just that these tw are different, it’s ften that the mre yu reward peple fr ding smething, the mre their inner drive tends t decline.”
A “d this and get that” apprach might imprve perfrmance in the shrt term, but ver lnger perids it will always fail, Khn says. Peple wh receive bnus will naturally play safe, becme less creative, cperate less and feel less valued, he adds. What’s mre, the studies als suggest that ffering rewards can als stp peple taking respnsibility.
1. The effect f perfrmance-related bnuses has nt been well studied because peple _______.
A. take the functin f bnuses fr granted
B. see that bnus ffering is dne everywhere
C. think financial encuragement is disgusting
D. are shcked by the practice f rewarding fr failures
2. Accrding t Malclm Higgs, designs that _________ are the gd nes.
A. drive peple t finish shrt-term tasks
B. help t attract and keep gd emplyees
C. link financial rewards with the quality f the utcmes
D. cnnect individual interests with lng-term business gals
3. If a persn plays safe t get a bnus, he is prbably being ________.
A. mre enthusiastic B. mre risk-taking
C. less daring D. less respnsible
4. Which f the fllwing d yu think the authr wuld mst prbably agree with?
A. Cmpanies shuld make their bnus prjects simple.
B. The benefit f bnus helps t get the best ut f peple.
C. The biggest prblem with bnus is it creates cheating.
D. Bnus ffering can stp peple ding things fr pure jy.
5. Which d yu think is the best title f the passage?
A. What Is Bnus?B. Des Bnus Wrk?
C.Why Bnus Offered?D. Hw Bnus Wrks?
【答案与解析】依据表现发奖金己为世人接受,似乎无可厚非。作者却反弹琵琶,条分缕析,阐述了奖金的弊端。
1.A推理判断题。第二段的前半部分提到几乎没有人质疑过根据表现发奖金是否真的可以提升表现,答案看起来如此明显以至于询问这样问题似乎很荒谬,由此可推断人们想当然地肯定了奖金的功能。
2.D细节理解题。,根据第六段后半部分的内容可知这位教授认为良好的奖金设汁是把员工的个人兴趣和公司的长期目标结合在一起。
3.D细节理解题。根据最后一段最后一句话可知,奖金会使人们不愿承担责任,故选D项。
4.D作者态度题。作者在第二段中提出了自己的观点,指出了奖金的弊端,下文则进行详细的剖析。根据倒数第三段第一句中的内容可知作者认为发奖金会阻止人们在做事过程中享受纯粹的快乐。
5 B主旨人意题。前两段是引题,概述的是人们对奖金的世俗看法,第二段则提出了相反的观点,下文则进行了深入的阐述,所以B项最能概括文章大意。
“Children shuld nt be left unsupervised(无人监督的) t play with a dg.”say experts in this week's British Medical Jurnal. Their advice is part f a review aimed at dctrs wh deal with dg bites.
“Dg bites and maulings are a wrldwide prblem, particularly in children.” write Marina Mrgan and Jhn Palmer. Every year 250,000 peple wh have been bitten by dgs attend minr injuries and emergency units in the United Kingdm, and half f all children are reprtedly bitten by dgs at sme time, bys mre than girls.
Accurate death figures are difficult t btain, but in the past five years, tw t three cases a year have made news headlines.
Based n the latest medical evidence, they advise dctrs hw t examine and treat a patient presenting with a dg bite. They discuss the risk f infectin and when t refer t specialist care. Fr travelers bitten abrad, they suggest assessing the risk f rabies(狂犬病).
In terms f preventin, they suggest that children shuld be taught t treat dgs with respect, avid direct eye cntact, and nt tease them. They shuld be taught nt t apprach an unfamiliar dg; play with any dg unless under clse supervisin; run r scream in the presence f a dg; pet a dg withut first letting it sniff yu; r disturb a dg that is eating, sleeping, r caring fr puppies.
“Dg wners als need t change their behavir”, says Rachel Besser, a children's dctr and lifetime dg wner, in an article.
“It is clear that nt all dg wners appreciate that children shuld nt be left unsupervised with a dg”, she says. Just as sme parents are bliged t take parenting classes, she wuld like t see cmpulsive classes fr expectant dg wners t teach them abut the respnsibilities f dg wnership. Educatinal prgrams are als needed t teach children abut sme precautinary behavirs arund dgs.
Finally, she wuld like t see vets advising dg wners abut bite preventin, and dctrs prmting bite preventin when treating patients wh have been bitten by dgs.
66. Dg biting studied by the experts is a prblem ____________.
A. dctrs dealing with dg bites shuld pay attentin t
B. happening nly t a few children f the wrld
C. nly bys may meet with
D. abut which experts get accurate statistics frm the news headlines
67. The underlined wrd “they” in paragraph 4 refers t “____________ ”.
A. dctrs B. parents C. experts D dg wners
68. T avid dg bites, a child shuld ____________.
A. treat dgs with respect and direct eye cntact B. apprach an unfamiliar dg
C. run r scream in the presence f a dg D. leave a dg feeding itself
69. What are Rachel Besser’s wrds mainly abut ?
A. All the dg wners wuld like children nt t be left unsupervised with a dg.
B. All the dg wners have a crrect behavir tward dgs.
C. Nt all dg wners appreciate that children shuld be left with dgs under supervisin.
D. Nt all dg wners shuld attend classes abut the respnsibilities f dg wnership.
70. Which f the fllwing can be the best title fr the passage?
A. Dgs, Dangerus T Children
B. Children Shuld Knw Behavirs Arund Dgs.
C. Dctrs, Treat Dg Bites Crrectly.
D. Never Leave Children Unsupervised With Dgs
语篇解读:狗咬人,尤其是狗咬小孩的现象尤其需要引起关注,为此,需要采取一定的措施。
66. A. 细节理解题。根据第一段“Their advice is part f a review aimed at dctrs wh deal with dg bites.”可知,专家所研究的狗咬人的问题也应该是相关医生应给予重视的问题,故答案选A项。
67. C. 词义猜测题。第四段共有三句,其主语均为“they”,应指同样的人,根据“Based n the latest medical evidence”再结合第一段专家的讲话可推断,他们就指研究狗咬人这一问题的专家们,故选C项。
68. D. 细节理解题。根据第五段“They shuld be taught nt t apprach an unfamiliar dg; play with any dg unless under clse supervisin; run r scream in the presence f a dg; pet a dg withut first letting it sniff yu; r disturb a dg that is eating, sleeping, r caring fr puppies.”可知,为了避免狗咬,小孩应该让狗自己吃,而不要云打扰它,故选D项。
69. C. 细节理解题。根据第七段“It is clear that nt all dg wners appreciate that children shuld nt be left unsupervised with a dg”可知,雷切尔医生认为,并非所有的狗的主人都认为孩子们和狗在一起的时候要有大人的照看。由此判断选C项。
70. D. 主旨大意题。狗咬人,尤其是狗咬小孩的现象比较严重,那么如何避免狗咬小孩呢?这才是本文的写作重点,而只有D项更能说明此问题,故正确答案选D项。
课后作业
Test 04
Directin: Cmplete the fllwing passage by using the wrds in the bx. Each wrd can nly be used nce. Nte that there is ne wrd mre than yu need.
A
A.additinal
B.excluded
C.prducing
D.regular
E.predicted
F.identified
G.atmsphere
H.matched
I.reducing
J.carried
K.increase
Frests in the nrthern half f the glbe culd be grwing faster nw than they were 200 years ag as a result f climate change, accrding t a study f trees in eastern America.
The trees appear t have faster grwth rates due t lnger grwing seasns and higher cncentratins f carbn dixide in the ___1___.
Geffrey Parker, a scientist at the Smithsnian Envirnmental Research Centre in Edgewater. Maryland, said that the increase in the rate f grwth was unexpected and might be ___2___ t the higher temperatures and lnger grwing seasns dcumented in the regin. The grwth may als be influenced by the significant ___3___ in atmspheric CO2, he said.
"We made a list f reasns these frests culd be grwing faster and then ____4____ half f them, " Dr. Parker said. Their study suggests that nrthern frests may becme increasingly imprtant in ___5___ the influence f man-made CO2 n the climate.
Dr. Parker and his clleagues have ___6___ ut a detailed recrd f the trees n a(n) ___7___ basis since 1987. They calculated that due t the glbal warming the frest is prducing ___8___ tns f wd each year.
The scientists ___9___ the land with trees at different stages f grwth and fund that bth yung and ld trees were shwing increased grwth rate. Mre than 90 per cent f the tree grups had grwn by between tw and fur times faster than the scientists had ___10___ frm estimates f the lng-term rates f grwth.
GHKBI JDAFE
B
Directins: Fr each blank in the fllwing passage there are fur wrds r phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the wrd r phrase that best fits the cntext.
Large cmpanies need a way t reach the savings f the public at large. The same prblem, n a smaller__1__, faces practically every cmpany trying t __2__ new prducts and create new jbs. There can be little prspect f raising the srt f sums needed frm friends and peple we knw. While banks may agree t prvide shrt-term finance, they are generally __3__ t prvide mney n a permanent basis fr lng-term prjects. S cmpanies turn t public, inviting peple t lend them mney, r take a share in the business in __4__ fr a share in future prfits. This they d by __5__ stcks and shares in the business thrugh the Stck Exchange. By ding s they can put int circulatin the savings f __6__ and rganizatins, bth at hme and verseas.
When the saver needs his mney back, he des nt have t g t the cmpany with whm he riginally placed it. __7__, he sells his shares thrugh a stckbrker t sme ther saver wh is seeking t __8__ his mney.
Many f the __9__ needed bth by industry and by each f us are prvided by the gvernment r by lcal authrities. Withut hspitals, electricity, telephnes, railways, this cuntry culd nt __10__. All these require __11__ spending n new equipment and new develpment if they are t serve us prperly, requiring mre mney than is raised thrugh taxes alne. The gvernment, lcal authrities, and natinalized industries __12__ frequently need t brrw mney t finance majr capital spending, and they, t, cme t the Stck Exchange.
There is __13__ a man r wman in this cuntry whse jb r whse standard f living des nt __14__ the ability f his r her emplyers t raise mney t finance new develpment. In ne way r anther this new mney must cme frm the savings f the cuntry. The Stck Exchange __15__ t prvide a channel thrugh which these savings can reach thse wh need finance.
1.
A. level
B. extent
C. scale
D. basis
2.
A. prgramme
B. prvide
C. develp
D. prepare
3.
A. unexpected
B. unwilling
C. unbelievable
D. uncertain
4.
A. search
B. exchange
C. value
D. cmfrt
5.
A. issuing
B. allwing
C. prducing
D. acquiring
6.
A. immigrants
B. investigatrs
C. inheritrs
D. individuals
7.
A. Indeed
B. In fact
C. In additin
D. Instead
8.
A. eliminate
B. reflect
C. invest
D. prfit
9.
A. prperties
B. appliances
C. fundatins
D. services
10.
A. functin
B. experience
C. share
D. launch
11.
A. invisible
B. cntinuus
C. limited
D. ecnmical
12.
A. therefre
B. hwever
C. nevertheless
D. therwise
13.
A. definitely
B. almst
C. hardly
D. prbably
14.
A. turn dwn
B. depend n
C. take ver
D. put ff
15.
A. releases
B. frces
C. leaves
D. exists
CCBBA DDCDA BACBD
Directin:Read the fllwing three passages. Each passage is fllwed by several questins r unfinished statements. Fr each f them there are fur chices marked A, B, C and D. Chse the ne that fits best accrding t the infrmatin given in the passage yu have just read.
C
Stnehenge may have been a prehistric health center rather than a site fr bserving stars r a temple in hnr f the dead, scientists said yesterday. New evidence unearthed at the Wrld Heritage Site in mre than 40 years suggests that the mnument was a place where the diseased and injured went in grups, seeking cures.
After a tw-week dig, scientists have cncluded that Stnehenge was "the ancient healthcare centre f suthern England" because f the existence f "bluestnes"-the smaller clumns f dlerite (辉绿岩) that frmed an earlier stne structure.
By dating pieces f remains t arund 7330BC, Tim Darvill, f Burnemuth University, and Gff Wainwright, f the Sciety f Amtiquaries have fund that hunter-gatherers were at the site n Salisbury Plain 4,000 years earlier than thught. The first stage f Stnehenge, a rund earthwrk structure, was built arund 3000BC. Prfessr Wainwright added: "I did nt expect the degree f cmplexity we discvered. We're able t say s much mre abut when Stnehenge was built and why-all f which changes ur previus understanding f the mnument."
The research reveals the imprtance f the henge's famus bluestnes. Hundreds f bluestne chips gathered at the site have led the team t cnclude that the bluestnes were valued fr their curing effects-the key reasn that abut 80 f them, each weighing up t 4 tns and a half, were dragged mre than 150 miles frm the Preseli Hills t Wiltshire. After years f research, Prfessrs Darvill and Wainwright have cncluded that, fr thusands f years, the Preseli muntain range was hme t magical health centers and hly wells.
Even tday there are thse wh believe in the curing pwers f the springs fr cughs and heart disease, and peple wh use crystals and bluestnes fr self-curing. Radicarbn tests have als revealed that the cnstructin f the riginal bluestne circle tk place arund 2300BC, three centuries later than riginally thught. Interestingly, n the same day died the "Amesbury Archer"-a sick traveler frm the Swiss r German Alps wh had an infected knee-whse remains were discvered abut five miles frm Stnehenge. The prfessrs believe that he was a devted religius persn wh was hping t benefit frm the curing pwers f the mnument.
1. Stnehenge is recently believed t be a place fr peple _____.
A. t recver frm pr health
B. t bserve star mvements
C. t hld religius ceremnies
D. t gather huge bluestnes
2. What can be inferred abut Stnehenge frm the passage?
A. The springs culd cure cughs and heart disease best.
B. The new discvery was the same as what had been expected.
C. Sme huge bluestnes were nt prduced at Stnehenge.
D. The riginal bluestne circle was thught t be cnstructed arund 2000BC.
3. The sick traveler in the passage is suppsed t be ______.
A. a devted religius persn frm Stnehenge
B. ne f the earliest discverers f Stnehenge
C. the first explrer t test the magical pwer f bluestnes
D. a patient trying t cure his infectin at Stnehenge
4. Which f the fllwing might be the best title fr the passage?
A. Stnehenge: A New Place f Interest
B. Stnehenge: Still Making News
C. Stnehenge: Heaven fr Adventurers
D. Stnehenge: Still Curing Patients
D
Clumbus Cllege,241 Queen Elizabeth Drive, Kwln City
Mem
T: All Staff
Frm: Jakie Mk, Secretary; Sprts Develpment Cmmittee
Date: May 20,
A week ag, "Sprts fr Life " prgramme was sent t the parents, requiring them t select a sprt they wanted their child t play. Since then, ur staff have received lts f calls frm parents asking fr mre infrmatin abut it. Here is a mem (备忘录) fr yur reference when yu answer the phnes.
Sprts 1: Basketball
We expect that this will be the mst ppular f the fur sprts. Therefre, students shuld be advised t sign up as sn as pssible. Students will take a private bus t and frm Kwun Tng Sprts Park. T cver the cst f hiring a bus, each student will have t pay $10 each time. There will be fur basketball curts available fr ur use with ne teacher watching ver each game.
Sprts 2: Gym
We will be using St. Peter's Memrial Park. There are tw reasns fr chsing this park. First, it is nt very busy and crwded befre 6:00 pm. Secnd, it has lts f trees with plenty f shade. Students must bring alng tw bttles f water t prevent thirst. Three activities, skipping, jgging, utdr aerbics (有氧运动),all f which are free f charge, will be arranged. And there will be a teacher n duty fr each f the activities.
Sprts 3: Hiking
Hiking (远足) will take place at Kwln Peak. The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later. Three teachers will accmpany the students, and a hiking instructr will accmpany each grup f 15 hikers. Each instructr will cst $75/hr. Students are advised t bring plenty f water and sunscreen.
Sprts 4: Swimming
The Kwln City Aquatic Centre is a 10minute walk frm ur schl. Fur teachers will g t the pl and cnduct the gings-n frm the plside. We will nly be able t reserve the pl fr ne hur (i.e.2:45 pm t 3:45 pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pl will have tw lifeguards present. Girls must wear a swimming suit. The cst is $10 per visit.
1. Which f the fllwing is TRUE accrding t the passage?
A. Students selecting basketball had better register early.
B. Students participating in gym shuld arrive at 6:00 pm.
C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hurs.
D. Students having swimming suits can take up swimming.
2. It can be inferred frm the passage that ________.
A. students taking part in basketball will walk t the curts
B. every student can gain admissin t ne f the fur sprts
C. hiking students can have a regular rest in the shade f trees
D. students taking up the fur sprts shuld bring bttles f water
3. It can be cncluded that ________.
A. each sprt will take nly ne hur
B. students will be charged fr the fur sprts
C. all the sprts will take place at Kwln Peak
D. teachers will accmpany students n each sprt
4. The purpse f the mem is t ________.
A. attract students' interest in the prgramme
B. require the parents t select a sprt fr their child
C. help the staff explain the prgramme t the parents
D. remind teachers and lifeguards t be present n time
E
The Matterhrn f Switzerland had been climbed hundreds f times since it was first cnquered by Edward Whymper in 1865. He, and the many that fllwed him ver the years, had scaled the muntain by the relatively easy suthern apprach. The vertical (垂直的) nrthern face presented a much mre frightening challenge. Althugh sme climbers had scaled the nrth wall, their attempts were made in summer. Experts had predicted that it was unimaginable t make the climb in the winter.
Water Bnatti annunced that he was ging t attempt a winter climb f the near-vertical ice-cvered nrthern face in the February. What was shcking was that he intended t use the mre direct rute frm base t peak withut any f the passes made by his pineers. It seemed a suicidal bid.
Cvered in a yellw wind-breaker, Bnatti gathered his skills, nerves, strength and vigr against the nrth face. Slwly and carefully, his strng but cld-stned fingers searched fr hand-hlds. One false mve and he wuld plunge straight dwn thusands f feet t his death. The higher he went, the mre the wind increased its frce, striking him with icy pwer, threatening t dash him nt the rcks belw. After tw tugh days, he reached 12,800 feet. At night, he napped in a hammck (吊床) between tw steel sticks hammered in the rck face.
At first light, he cntinued ever upward, withut a thught f turning back. The cruel, sub-zer temperature cracked his gggles (护目镜) and he struggled half-blinded. Often his hands which were bleeding, failed t settle n an pening and he had t make attempts with his instinct. His tiring bdy was in pain but still climbed up twards the peak.
At dawn n the furth day, he was n the edge f cmplete exhaustin, but with victry in sight, he prepared himself fr the critical
trek. Just after three in the afternn, excited spectatrs in the helicpters saw Bnatti suddenly appear crawling ver the shining tip f the muntain. He had achieved the impssible and wn the wrld acclaim.
1. Why was Bnatti’s attempt regarded as an impssible task?
A. Because n ne had climbed the muntain since the last cnquest by Whymper.
B. Because the muntain presents the biggest challenge in the wrld.
C. Because n ne had reached the peak frm the nrth in cld weather.
D. Because the Swiss gvernment frbade peple t climb the muntain in severe weather.
2. Hw did he manage t climb up?
A. He used the wind-breaker t lcate hles n the nrth face and climbed up.
B. He made his hands fish fr penings and relied n them t climb.
C. He tk advantage f steel hammer t climb up the muntain.
D. He brrwed the frce frm the ice t help him rise.
3. The underlined wrd trek in the last paragraph is clsest in the meaning t _____.
A. adequate rest
B. timely cmmunicatin
C. difficult jurney
D. bad weather cnditin
4. Accrding t the passage, which f the fllwing statements is TRUE?
A. Bnatti used t scale the muntain by the suth apprach.
B. The negative influence frm the wind decreased as he climbed up.
C. Bnatti’s success was witnessed by peple in the air.
D. Bnatti managed t climb the muntain in tw days.
ACDB ABDC CBCC
相关教案

2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第9讲 考纲词汇&状语从句&阅读【教案】: 这是一份2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第9讲 考纲词汇&状语从句&阅读【教案】,共20页。教案主要包含了★★★★等内容,欢迎下载使用。

2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第7讲 考纲词汇&翻译&新题型与阅读【教案】: 这是一份2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第7讲 考纲词汇&翻译&新题型与阅读【教案】,共16页。

2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第5讲 考纲词汇&名词性从句巩固&阅读【教案】: 这是一份2021年上海市高二第一学期英语培优讲义第5讲 考纲词汇&名词性从句巩固&阅读【教案】,共12页。

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

重新选择
明天再来
个人账户下载
下载确认
您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    详情 活动剩余时间:30:00.0
    学贝可用于下载龙8游戏登录 400万 精选资源 ,今日更新资源 3130
  • 详情
    邀请好友助力,免费下载这份资料

    下载成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下载不成功,可重新下载,或查看资料下载帮助

    本次下载资源上传者 [A希望教育汪老师] 获得现金收益 + 0.5元

    我也想赚收益

    95%的老师还下载了以下成套资源

    欢迎来到龙8游戏登录

    • 400万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字,字母或符号

    注册即视为同意龙8游戏登录「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载当前资料

    当前资料价值0元 下载需支付0学贝,您可以通过以下途径免费下载

    方式一:邀请好友助力免费下载

    邀请 0 名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将专属邀请图片发送给好友并关注我们,每任意邀请1人关注龙8游戏登录即可获得5学贝奖励,奖励秒到账,多邀多得无上限,在个人中心可查看学贝明细

    方式二:上传文档换学贝免费下载

    上传平时上课时使用的课件,教案,试卷资源换取学贝即可免费下载当前资料,还可获取现金收益哦~了解详情>>

    返回
    顶部
    Baidu