上传资料 赚现金
河北省邯郸市2021届高三一模英语试题+Word版含答案
试卷
加入资料篮8.5折
还剩18页未读, 继续阅读
下载需要5学贝
免费下载这份资料?
加入资料篮8.5折
立即下载

河北省邯郸市2021届高三一模英语试题+Word版含答案

展开
这是一份河北省邯郸市2021届高三一模英语试题+Word版含答案,共23页。试卷主要包含了阅读选择,七选五,完形填空,用单词的适当形式完成短文,提纲类作文,读后续写等内容,欢迎下载使用。


一,阅读选择
December is made fr shppers. It’s als gd fr travels. Here are sme best places that yu can plan t visit this December.
Gubbi
Travelers t Gubbi in Italy's Umbria regin will find the largest Christmas tree in the wrld. The tree is 2,130 feet tall, which came t life in 1981 when the residents f Gubbi decided they wanted t celebrate Christmas in a different way. The lights are turned n n December 7 and are turned ff in early January.
Sydney
Travelers t Sydney need t keep their eyes n the sky if they're at Sydney Harbr n New Year's Eve. The annual celebratin begins with an air shw and is fllwed by bats spraying(喷洒)water int the air. Other activities include lighting up the harbr bridge and f curse, lts f firewrks that can be seen frm varius pints arund the city.
Vienna
Vienna in Austria turns int a fairyland at Christmas, as the city's prettiest square glw with lights and hliday green plants. The markets selling a variety f gifts, decratins and traditinal snacks generally pen arund Nvember 20th and clse n Christmas Eve. Perhaps the ldest market is at the Old Viennese Christmas Market that first pened n Freyung in 1772.
New Yrk
On New Year's Eve, mre than a millin peple jam New Yrk's Times Square fr the annual celebratin that includes live musical entertainment, ballns and sweets, waiting t see a huge ball made f Waterfrd crystal drp as the cuntdwn(倒计时)t midnight begins. It reaches the bttm at midnight, which is a traditin that began in 1907. Then it's time fr firewrks.
1.Where can yu see the biggest Christmas tree?
A.In Italy.B.In Australia.
C.In Austria.D.In the USA.
2.Hw lng d the Christmas markets in Vienna last each year?
A.Abut fur mnths.B.Abut three mnths.
C.Abut ne mnth.D.Abut half a mnth.
3.What d Sydney's and New Yrk's celebratins have in cmmn?
A.Peple hand ut sweets and ballns.
B.Peple celebrate Christmas n the square.
C.Peple use bats t spray water int the air.
D.Peple can see firewrks n New Year's Eve.
As the winner f six gld medals, cyclist Sir Chris Hy is ne f Britain's mst successful Olympians. Nw he has written a bk t help yung peple achieve their wn gals in life, called Be Amazing! An Inspiring Guide t Being Yur Oum Cham pin. The bk is packed with stries frm his cycling career and the lessns he learned alng the way. Speaking t The Week Junir, Hy says the bk's advice can apply t anything, whether it's sprt, the arts r science.
When he was yung, Hy never thught he wuld have a career in cycling. “First f all, I wasn't that gd at it,” he says. Heever thught that successful peple were just certain t be great and were different frm everyne else. But after grwing up, Hy realized that wasn't true and he saw whatever can happen if yu wrk hard at smething yu lve. He wn his first gld medal at the 2004 Olympics in Greece in a time trial event. In this event, the cyclists tk it in turns t see wh culd g the fastest rund a track. Befre Hy's turn came, the wrld recrd had been brken three times. Hwever, he fcused n his wn perfrmance and wn gld. Hy said hearing his name fllwed by the wrds “Olympic champin” was truly magical.
If Hy culd give his yunger self a piece f advice, it wuld be, “Nt everyne can win a gld medal, s there has t be mre than that. There has t be enjyment and fun at the heart f everything.”
4.What is Chris Hy’s main purpse f writing the bk?
A.T get yung peple t buy it.
B.T make the yung learn hw t cycle.
C.T help the yung realize their dreams.
D.T let yung peple knw his sprts career.
5.Which f the fllwing is included in Chris Hy's bk?
A.His wrks f art.
B.His cycling prfessin.
C.His educatinal theries.
D.His academic achievements.
6.What are the secrets t success accrding t Chris Hy?
A.Interest and effrt.
B.Technique and talent.
C.Warmth and strength.
D.Energy and curisity.
7.What can we infer abut Chris Hy?
A.He did well in cycling as a by.
B.He has brken the wrld recrd three times.
C.He wn his first Olympic gld medal in Australia
D.He thinks the key t ding everything is pleasure.
Perhaps yu have ever heard the saying: Change is the nly cnstant. Everyne, withut dubt, ges thrugh changes in their life, whether it is a physical state f aging r a mental state f emtinal maturity. Hwever, sme are afraid t make the cnscius decisin t mve r they think it's t late t have a fresh start.
I have a friend named Jack. At the age f 37, he is a Senir Manager at ne f the Big Fur. He has a great salary, wns his wn apartment and enjys the fine things in life, but nt withut the heavy burdens that his jb brings. On the surface, it lks like he has gt life figured ut. Yet when I nce asked if he was happy with his wrk, he answered that he sme- times wished t quit his jb t d smething less stressful. But he’d becme accustmed t this lifestyle and felt that it wuld be t late t give it up t achieve a new ambitin.
Fr him, the risks are t high, s whether he can't abide his present jb r nt, he has t chse t suck it up. Yu might have cme t a similar situatin as Jack’s r yu might be a Jack. Yu're nw facing a wall. N matter what it is—the stress f yur jb r the terrible feeling, it’s time that yu had t decide whether yu'll tear dwn that wall r cntinue t let it enclse yu. I suggest pushing back the bundaries and breaking the fixed patterns. Why d yu feel it's t late t start ver? That is simply because yu're cmparing yurself with thers—yunger r mre successful individuals. In fact, yu shuld cmpare yurself with the lder versin f yu.
Dn't becme that persn wh lets life pass by nly t regret it when yu are making yur way int ld age. Dn't let yur life plateau(停滞不前)and waste away in the daily chres. Dn't give up the ptential yu still have hidden and be lcked away by yur current state. Nw, yu’d better bravely start ging after the things yu want t d, withut abandning yur dreams, ambitins and respnsibilities.
8.What kind f peple des Jack represent accrding t the authr?
A.Thse leading a happy life.
B.Thse having an easeful career.
C.Thse thinking it's t late t change.
D.Thse having a high ambitin t wrk.
9.What des the underlined wrd “abide” in paragraph 3 mean?
A.Value.B.Recmmend.C.Understand.D.Tlerate.
10.What des the authr advise us nt t d?
A.Let life stand still.
B.Enjy the present jb.
C.Have a small gal in life.
D.Cnsider urselves as a failure.
11.Which is the best title fr the text?
A.Everyne Can Meet a Jack
B.Dn't Try t Cntrl Yurself
C.Never Think Change Is T Late
D.Yu Shuld Make Alteratin Earlier
Micrplastics, the kind f current wrking definitin, are plastic particles(颗粒)less than five millimeters. S peple cmmnly think the micrplastic t be smething like a grain f rice r a sesame seed. Actually, mst f the micrplastics that peple are interacting with are quite a bit smaller than the sesame seed size, s it always shcks peple when they knw abut the number f micrplastics because they can hardly see a lt f these things, at least with the naked eye.
Kieran Cx, a PhD candidate in marine(海洋的)bilgy at the University f Victria,is ne f the authrs f the study, which is in the jurnal Envirnmental Science &. Technlgy. Fr their study, Cx and his team pulled tgether past scientific literature that calculated the number f micrplastics in things we cmmnly cnsume, such as in tap and bttled water, sugars, seafd—even in the air that we breathe. This analysis helped them figure ut the baseline amunt f micrplastics that peple are cnsuming every year. They culdn't include cmmn fds like beef, vegetables and dairy in their analysis because the data n them desn't exist yet. In fact, their study culd accunt fr nly l5 percent f peple's calric in-take. Even missing the majrity f what peple swallw, the research revealed that—at the very least—humans appear t cnsume smewhere between 74,000 and 121,000 micrplastics every year. That number ges up fr peple drinking bttled water rather than tap water.
Nw, is all the plastic safe t take in? Scientists dn't knw yet. This is like the first estimate f the dse which means an amunt f a medicine that is taken nce. S the amunt is a very imprtant factr t think abut, but it is very difficult t estimate because it is what we dn’t knw.
12.What d we knw abut the micrplastic?
A.It's much bigger than a grain f rice.
B.It's barely seen withut an instrument.
C.It can be a kind f fish feed.
D.It's harmless t humans.
13.What is the secnd paragraph mainly abut?
A.The study f micrplastics peple cnsume.
B.The analysis f past scientific literature.
C.The amunt f micrplastics in fd.
D.The study f marine bilgy.
14.Which aspect shuld scientists fcus n in further study accrding t the text?
A.Making plastics safe.
B.The things peple swallw.
C.The amunt f bttled water.
D.Finding the safe dse f micrplastics.
15.What can we learn abut the study?
A.It was abut a new material.
B.It was published in a jurnal.
C.Kieran Cx didn't finish it.
D.Scientists did it by using marine life.
二,七选五
An nline jurnalist generates news cntent fr distributin ver the Internet. As in ther frms f jurnalism, nline jurnalists seek t answer the “Five Ws” f an event: wh, what, when, where, why, and als hw.16.Hwever, pinin pieces and blgs can be written frm persnal angle n a stry.
17.Ppular degrees fr nline jurnalists are cmmunicatins, jurnalism, and a native language such as English. Hands-n experience in student publicatins can als be helpful t nline jurnalists.
In recent years, the blg has becme a widely-accepted platfrm fr reprting and debating news and pinins.18.Many well-knwn public figures regularly cntribute t sme kind f blg.
Writing as a freelance(自由投稿的)nline jurnalist can have advantages and disadvantages ver mre cmmn types f jbs. First, wrking frm hme allws a jurnalist t set her wn hurs. It als can save n transprtatin and ffice expenses.19.They are ften paid based n what cntracts they are successful in securing, which can vary frm mnth t mnth.
Online jurnalists can wrk with a variety f news services. Many traditinal newspapers publish nline cntent, such as The New Yrk Times and USA Tday. Sme newspapers nly publish nline cntent.20.
A.They can emply nline jurnalists fr their websites.
B.Hwever, nline jurnalists generally d nt have regular salaries.
C.Ordinary news is in a written article frmat with an bjective view.
D.This may invlve cnducting research and interviews fr their stry cntent.
E.A bachelr's degree is necessary fr thse wh desire t be nline jurnalists.
F.Online jurnalism invlves mre educatinal flexibility than traditinal jurnalism.
G.Online jurnalists ften write blgs t get publishers' and general audiences' attentin.
三,完形填空
Brn n July 2,1932 in Atlantic City, New Jersey, Dave Thmas never met his birth mther. Later n, Dave's father wh had remarried 21 t Frt Wayne, Indiana. There, Dave did several 22 such as a paperby, glf caddy, and a cunter in a drugstre. When he was 15, Dave was first 23 t the fd and service industry thrugh his first jb. Fr sme reasns, his family decided t mve again. 24 , Dave refused. He then drpped ut f 25 in the 10th grade and wrked full time. He wrked very hard and was lucky t get an pprtunity t earn $1.5 millin.
Dave, being 26 abut fd, fund it hard t find a gd burger in Clumbus. This tiny 27 sn turned int a multi-millin dllar business after he decided t 28 the first Wendy's restaurant in 1969. Wendy's caught a lt f 29 and ppularity fr their square burgers and 30 and abundant tppings(配料). Within a decade,Wendy's turned int a thusand-stre franchise.
After sme business mistakes had 31 Wendy’s financial stability, Dave began visiting each franchise t 32 emplyees with his “mp-bucket attitude”, which prved t be a(n) 33 strategy. He sn became the televisin spkesman fr the cmpany and became very famus and 34 . His charming persnality drve a lt f Americans t 35 the Dave Thmas brand, and regard Wendy's as ne f the US's mst well-received fast fd chains.
21.A.returnedB.hikedC.mvedD.walked
22.A.advertisementsB.experimentsC.pstersD.jbs
23.A.addictedB.expsedC.appealedD.replied
24.A.FurthermreB.OtherwiseC.TherefreD.Hwever
25.A.dreamsB.schlC.cllegeD.languages
26.A.enthusiasticB.angryC.carefulD.lazy
27.A.cnflictB.principleC.shareD.regret
28.A.purchaseB.expandC.penD.arrange
29.A.attentinB.frgivenessC.senseD.cnsideratin
30.A.variusB.similarC.preciusD.cmplex
31.A.challengedB.judgedC.damagedD.cnquered
32.A.appreciateB.cntradictC.acknwledgeD.inspire
33.A.academicB.effectiveC.ptinalD.cntrary
34.A.successfulB.energeticC.generusD.selfless
35.A.maintainB.explreC.lveD.preserve
四,用单词的适当形式完成短文
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
All new cars sld in Eurpe frm 2022 will have technlgy t limit their speed. New safety rules frm the Eurpean Unin will require new cars36.(have) “intelligent speed assistance” systems, like seatbelts and airbags.
There are ther37.(thing)that cars will be fitted with. All cars will have breathalyzers(呼气酒精测量仪)with38.drivers wn't be allwed t drive if they have drunk t much alchl. Cars must als have an advanced emergency braking system,39.built-in data recrder, a tiredness and distractin mnitr, and sensrs t help when reversing. The EU says 25,000 peple40.(kill)each year n Eurpe's rads. Mst accidents are caused by human errr. The new safety systems will reduce rad deaths.
There has been a mixed reactin41.the new safety features. Sme peple agree with them, while thers disagree. The EU said the features42.(make)driving a lt safer. It added that the new safety features culd save up t 10,500 lives and avid up t 60,00043.(extreme)serius injuries by the year 2030.Many drivers are unhappy with the technlgy. They say it culd make rads mre44.(danger)because driving requires human judgment. A driver said he didn't want data recrders in45.(he)car because that was like Big Brther was watching him.
五,提纲类作文
46.假定你是李华,你所住的社区里有流浪狗(stray dgs)和流浪猫。它们无人看管,境况堪忧。请写一封信,邀请你的英国交换生朋友Mike一起帮助这些动物,内容包括:
1.表明目的;
2.讲述流浪狗(猫)的现状;
3.期待答复。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Mike,
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes!
Yurs,
Li Hua
六,读后续写
47.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It's a shp I must have walked past a millin times befre, but have nly nticed until nw, and have never thught t enter. It's a little brwn brick building with a small windw display ffering varius frgettable items that are f n interest t me. But I have sme extra time tday and decide t take a quick lk.
The interir (里面) f the shp is cl and dark,and it takes a mment fr my eyes t ad- just. A strng rse smell hangs thickly in the air, which is nearly enugh t turn me away. In spite f this, I cntinue further int the stre, eyes scanning the shelves fr anything interesting. Indeed, there are different items, and yet nne appeals t me.
“Can I help yu?”
I lk up t see an elderly wman behind the cunter. She lks a little surprised, and I wnder when she last saw a custmer enter her shp.
“Just lking casually,” I reply.
I make a full circle f the place and there is indeed nthing here I wish t purchase. I wnder hw the ld wman manages t stay in business. I head twards the dr, but pause when I ntice a large ld bk n a wden stand.
There is n visible title n the well-wrn leather cver, and it is lcked with a cmbinatin lck (密码锁). Beside the bk, there is a paper with numbers n it. The numbers read: 02-11-32.
I try the lck with the cmbinatin, but it des nt pen. I am nw even mre curius t discver what lies between the bk's pages. “What is this bk abut?” I ask the ld wman, wh has been staring at me quietly the whle time. “D yu knw the cmbinatin?”
“I d,” the wman replies, but adds nthing mre.
I am annyed by her respnse, and I've had enugh f this place. I turn t leave and I am almst ut the dr when I hear the wman say, “Try yur birthday.”
I wander back ver t the bk. She's crazy, I think. With my index finger, I hit the numbers int place s that they nw shw my birth mnth, day, and year.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
T my astnishment, the lck pens.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Suddenly, I hear a vice, telling me I'm the shp assistant until I find the next custmer.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
1.A
2.C
3.D
【分析】
本文是应用文。文章介绍了几个12月份人们可以计划去旅游的地方。
1.
细节理解题。根据第二段第一句“Travelers t Gubbi in Italy's Umbria regin will find the largest Christmas tree in the wrld.”(前往意大利翁布里亚地区古比奥的游客会发现世界上最大的圣诞树。)可知,在意大利古比奥可以看到世界上最大的圣诞树。故选A。
2.
细节理解题。根据第四段第二句“The markets selling a variety f gifts, decratins and traditinal snacks generally pen arund Nvember 20th and clse n Christmas Eve.”(出售各种礼物,装饰品和传统小吃的市场通常在11月20日左右开业,在平安夜关闭。)可知,Vienna的圣诞市场每年的持续时间大约是一个月(11月20日—12月24日)。故选C。
3.
细节理解题。根据第三段最后一句“f curse, lts f firewrks that can be seen frm varius pints arund the city”(当然,在城市的各个地方都可以看到很多烟花)和最后一段最后一句“Then it's time fr firewrks.”(然后是放烟花的时间。)可知,这两个地方都会在新年前夕燃放烟花,庆祝新年的到来。故选D。
4.C
5.B
6.A
7.D
【分析】
本文是记叙文。英国著名的自行车运动员Chris Hy讲述了他成功的秘诀,并将其写成一本书,以帮助年轻人实现他们的人生目标。
4.
细节理解题。根据第一段第二句“Nw he has written a bk t help yung peple achieve their wn gals in life, called Be Amazing! ”(现在他已经写了一本书来帮助年轻人实现他们自己的人生目标,这本书叫做《了不起!》)可知,Chris Hy写这本书的主要目的是帮助年轻人实现他们的梦想。故选C。
5.
细节理解题。根据第一段第四句“The bk is packed with stries frm his cycling career and the lessns he learned alng the way.”(这本书充满了他的自行车生涯的故事和他一路上学到的教训。)可知,在这本书中,Chris Hy写了自己的自行车运动生涯。故选B。
6.
推理判断题。根据第二段第四句“But after grwing up, Hy realized that wasn't true and he saw whatever can happen if yu wrk hard at smething yu lve. ”(但长大后, Hy意识到事实并非如此,他明白了如果你努力做你喜欢的事情,什么都能发生。)可知,Chris Hy认为成功的秘诀是兴趣和努力。故选A。
7.
推理判断题。根据最后一段最后一句“There has t be enjyment and fun at the heart f everything.”(每件事的核心都必须是享受和乐趣。)可知,Chris Hy认为做每件事最重要的一点是快乐。故选D。
8.C
9.D
10.A
11.C
【分析】
这是一篇夹叙夹议文。文章主要讲了每个人的生活都会经历许多变化,无论是生理上的衰老,还是心理上的成熟。然而,有些人害怕改变,觉得为时已晚。其实,改变仅是一种心态,任何时候都不晚。
8.
推理判断题。根据文章第一段最后一句“Hwever, sme are afraid t make the cnscius decisin t mve r they think it's t late t have a fresh start.”(然而,有些人害怕做出清醒的决定,或者他们认为现在要重新开始已经太晚了。),和第二段最后一句“But he’d becme accustmed t this lifestyle and felt that it wuld be t late t give it up t achieve a new ambitin.”(但他已经习惯了这种生活方式,觉得要放弃这种生活去实现新的抱负已经太晚了。)可知,作者在第一段提到有的人想改变,但觉得为时已晚,作者在第二段以Jack为例来说明他就属于这一类人。故选C项。
9.
词义猜测题。根据画线词所在句的下文“ he has t chse t suck it up”(他都不得不选择忍受现状)可知,Jack认为对他来说,改变的风险太大,所以无论他是否可以忍受,他都不得不选择忍受现状,下文的suck it up意为“逆来顺受,忍受“。所以abide的意思是“忍受”。故选D项。
10.
细节理解题。根据最后一段第二句“Dn't let yur life plateau(停滞不前)and waste away in the daily chres.”(不要让你的生活停滞不前,浪费在日常琐事上。)可知,作者建议我们不要让生活停滞不前,即不要让生活静止。故选A项。
11.
主旨大意题。根据全文内容可知,文章第一段最后一句“Hwever, sme are afraid t make the cnscius decisin t mve r they think it's t late t have a fresh start.”(然而,有些人害怕做出清醒的决定,或者他们认为现在要重新开始已经太晚了。)直接点明文章中心,每个人的生活都会经历许多变化,无论是生理上的衰老,还是心理上的成熟,然而,有些人害怕改变,觉得为时已晚。其实,改变仅是一种心态,任何时候都不晚。所以,本文的标题题是“永远都不要认为改变为时已晚。”故选C项。
12.B
13.A
14.D
15.B
【分析】
本文是说明文。文章介绍了什么是塑料微粒及对人类消耗塑料微粒数量的科学研究。
12.
细节理解题。根据第一段最后一句“it always shcks peple when they knw abut the number f micrplastics because they can hardly see a lt f these things, at least with the naked eye.”(当人们知道微塑料的数量时,总是会感到震惊,因为他们几乎看不到这些东西,至少用肉眼是看不到的。)可知,塑料微粒比芝麻种子还要小,所以人们仅用肉眼没有设备是几乎看不见这些微粒的。故选B。
13.
主旨大意题。根据第二段第二句“ Fr their study, Cx and his team pulled tgether past scientific literature that calculated the number f micrplastics in things we cmmnly cnsume, such as in tap and bttled water, sugars, seafd—even in the air that we breathe. ”(在他们的研究中,Cx和他的团队收集了过去的科学文献,这些文献计算了我们通常消费的东西中微塑料的数量,比如自来水和瓶装水,糖,海鲜,甚至我们呼吸的空气中。)可知,该段主要介绍科学家对人体塑料微粒摄入量的研究。故选A。
14.
推理判断题。根据最后一段“Nw, is all the plastic safe t take in? Scientists dn't knw yet.”“S the amunt is a very imprtant factr t think abut, but it is very difficult t estimate because it is what we dn’t knw.”(摄入的塑料是安全的吗,科学家也不知道。所以数量是考虑的一个非常重要的因素,但它很难估计,因为它是我们不知道的。)可知,现在,科学家们还不知道人体摄入多少塑料微粒是安全的,由此可推断出,科学家在未来应该对这方面进行进一步的研究。故选D。
15.
细节理解题。根据第二段第一句“Kieran Cx, a PhD candidate in marine(海洋的)bilgy at the University f Victria, is ne f the authrs f the study, which is in the jurnal Envirnmental Science &. Technlgy. ”(基兰·考克斯是维多利亚大学海洋生物学博士研究生,她是这项研究的作者之一,该研究发表在《环境科学与技术》杂志上)可知,这项研究已在杂志上发表。故选B。
16.C
17.E
18.G
19.B
20.A
【分析】
本文是一篇说明文。文章介绍了网络记者这一职业。
16.
下文“Hwever, pinin pieces and blgs can be written frm persnal angle n a stry.”(然而,人们可以从个人的角度撰写文章和博客。)一句中出现hwever一词,可以判定它与前一句话之间有对比或转折关系。C项中的an bjective view(客观的观点)正与persnal angle n a stry(一个故事的个人角度)相对。故C选项“普通新闻是一种带有客观观点的书面文章形式。”切题。故选C项。
17.
本题考查段首句。下文“Ppular degrees fr nline jurnalists are cmmunicatins, jurnalism, and a native language such as English. Hands-n experience in student publicatins can als be helpful t nline jurnalists.”(网络记者最受欢迎的学位是传播学,新闻学和一门母语,比如英语。)中具体列举了哪些学位在网络记者这一行中最受欢迎,可知本段在讲要成为网络记者的相关条件。E项“想要成为一名网络记者,有学士学位是必须的”是本段的主旨句。故选E项。
18.
上文“In recent years, the blg has becme a widely-accepted platfrm fr reprting and debating news and pinins.”(近年来,博客已经成为一个被广泛接受的报道和辩论新闻和观点的平台。)是段首总起句。 G项讲“网络记者经常写博客来吸引出版商和一般读者的注意。”和段末句“许多知名的公众人物定期。”是对其进行阐述和说明。故选G项。
19.
段首句“Writing as a freelance(自由投稿的)nline jurnalist can have advantages and disadvantages ver mre cmmn types f jbs.”(作为一名自由职业的网络记者,写作与其他更普通的工作相比有利有弊。)说明网络记者工作有利有弊。紧随后的“First, wrking frm hme allws a jurnalist t set her wn hurs. It als can save n transprtatin and ffice expenses.”一句先讲了“利”的一面,那么后面部分就应该是“弊”的一面。B项“然而,网络记者通常没有固定的工资。”承上启下,转“利”为“弊”。故选B项。
20.
段首句“Online jurnalists can wrk with a variety f news services.”(网络记者可以与各种新闻服务机构合作。)讲网络记者可以与各种各样的新闻机构合作。空格前一句“Sme newspapers nly publish nline cntent.”(有些报纸只发布在线内容。)说到一种只发布在线内容的新闻服务机构,那么这种新闻服务机构也应该可以与网络记者合作。A项正好与其有顺承关系。故A选项“他们可以雇佣网络记者”切题。故选A项。
21.C
22.D
23.B
24.D
25.B
26.A
27.D
28.C
29.A
30.A
31.C
32.D
33.B
34.A
35.C
【分析】
本文是记叙文。Dave在早年的工作经历中接触到食品业。出于对食品业的爱好,Dave创建了自己的食品品牌公司并获得成功。
21.
考查动词词义辨析。句意:后来,戴夫再婚的父亲搬到了印第安纳州的韦恩堡。A.returned返回;B.hiked远足,徒步旅行;C.mved搬迁;D.walked走路。根据“Brn n July 2,1932 in Atlantic City, New Jersey”(1932年7月2日出生于新泽西州大西洋城)以及“ Frt Wayne, Indiana.”可知,此处是指戴夫再婚的父亲搬到了印第安纳州的韦恩堡。故选C。
22.
考查名词词义辨析。句意:在那里,戴夫做过好几份工作,比如报童,高尔夫球童和杂货店的柜台服务员。A.advertisements广告;B.experiments实验;C.psters海报;D.jbs工作。根据“a paperby, glf caddy, and a cunter in a drugstre”可知,此处是指戴夫做过好几份工作。故选D。
23.
考查动词词义辨析。句意:15岁时,戴夫通过第一份工作第一次接触到食品服务行业。A.addicted使上瘾;B.expsed使接触;C.appealed吸引;D.replied回复。根据“thrugh his first jb”可知,这是他的第一份工作,所以此处是指戴夫第一次接触到食品服务行业。故选B。
24.
考查副词词义辨析。句意:然而,戴夫拒绝了。A.Furthermre此外; B.Otherwise否则; C.Therefre因此;D.Hwever但是,然而。前文“Fr sme reasns, his family decided t mve again.”(由于某些原因,他的家人决定再次搬家。)和“Dave refused”构成转折关系,所以应用转折词hwever。故选D。
25.
考查名词词义辨析。句意:然后,他在10年级时辍学,开始全职工作。A.dreams梦想; B.schl学校;C.cllege大学;D.languages语言。根据“in the 10th grade”和“wrked full time”可知,此处是指辍学。故选B。
26.
考查形容词词义辨析。句意:热爱食物的戴夫发现在哥伦布很难找到一个好的汉堡。A.enthusiastic热情的;B.angry生气的;C.careful小心的;D.lazy懒惰的。根据“fund it hard t find a gd burger in Clumbus”可知,戴夫热爱食物,所以他想找到好的汉堡。故选A。
27.
考查名词词义辨析。句意:1969年,他决定开第一家温蒂餐厅,这个小小的遗憾很快就变成了数百万美元的生意。A.cnflict矛盾;B.principle原则;C.share份额;D.regret遗憾。根据“fund it hard t find a gd burger in Clumbus”可知,此处是指小小的遗憾。故选D。
28.
考查动词词义辨析。句意:1969年,他决定开第一家温蒂餐厅,这个小小的遗憾很快就变成了数百万美元的生意。A.purchase购买;B.expand扩张;C.pen打开;D.arrange安排。根据“the first Wendy's restaurant in 1969.”可知,温蒂餐厅是他开的。故选C。
29.
考查名词词义辨析。句意:Wendy's的方形汉堡和各种丰富的配料吸引了很多人的关注和欢迎。A.attentin注意力;B.frgiveness原谅;C.sense感觉;D.cnsideratin考虑。根据“and ppularity”可知,此处是指吸引了很多人的关注和欢迎。故选A。
30.
考查形容词词义辨析。句意:Wendy's的方形汉堡和各种丰富的配料吸引了很多人的关注和欢迎。A.varius各种各样的;B.similar相似的;C.precius珍贵的;D.cmplex复杂的。根据“abundant tppings”可知,配料各种各样。故选A。
31.
考查动词词义辨析。句意:在一些商业失误损害了温蒂的财务稳定之后,戴夫开始走访每个连锁店,用他的“拖把桶态度”来激励员工,这被证明是一个有效的策略。A.challenged挑战;B.judged判断;C.damaged伤害;D.cnquered征服。根据“sme business mistakes”可知,此处是指损害了温蒂的财务稳定。故选C。
32.
考查动词词义辨析。句意:在一些商业失误损害了温蒂的财务稳定之后,戴夫开始走访每个连锁店,用他的“拖把桶态度”来激励员工,这被证明是一个有效的策略。A.appreciate欣赏;B.cntradict反驳;C.acknwledge承认;D.inspire激励。根据with his “mp-bucket attitude”可知,此处是指用他的“拖把桶态度”来激励员工。故选D。
33.
考查形容词词义辨析。句意:在一些商业失误损害了温蒂的财务稳定之后,戴夫开始走访每个连锁店,用他的“拖把桶态度”来激励员工,这被证明是一个有效的策略。A.academic学术的;B.effective有效的;C.ptinal可选择的,随意的;D.cntrary相反的。根据后文“He sn became the televisin spkesman fr the cmpany”(他很快成为该公司的电视发言人)可知,这是一个有效的策略。故选B。
34.
考查形容词词义辨析。句意:他很快成为该公司的电视发言人,变得非常有名和成功。A.successful成功的;B.energetic精力充沛的;C.generus慷慨的;D.selfless无私的。根据“very famus”可知,此处是指他变得非常有名和成功。故选A。
35.
考查动词词义辨析。句意:他迷人的个性让许多美国人爱上了戴夫·托马斯品牌,并将温迪快餐视为美国最受欢迎的快餐连锁店之一。A.maintain维持;B.explre探索; C.lve爱; D.preserve保存。根据“regard Wendy's as ne f the US's mst well-received fast fd chains”可知,许多美国人爱上了戴夫·托马斯品牌。故选C。
36.t have
37.things
38.which
39.a
40.are killed
41.t
42.wuld make
43.extremely
44.dangerus
45.his
【分析】
这是一篇说明文。从2022年起,所有在欧洲销售的新车都将拥有限制其速度的技术,来自欧盟的新安全规则将要求新汽车配备“智能速度辅助”系统以保证行车安全。不同的人对此有不同的看法。
36.
考查t d不定式和固定搭配。句意:欧盟的新安全规则将要求新汽车配备“智能速度辅助”系统,如安全带和安全气囊。require sb t d sth意为“要求某人做某事”,为固定搭配。故填t have。
37.
考查名词复数和主谓一致。句意:汽车还将安装其他东西。根据are可知,此处主语为复数。故填things。
38.
考查定语从句。句意:所有的汽车都将配备酒精测试器,如果司机喝了太多酒,就不允许驾驶。定语从句中缺少介词with的宾语,在介词with之后,且先行词为breathalyzers,所以应用关系代词which。故填which。
39.
考查不定冠词。句意:汽车还必须配备先进的紧急制动系统,内置数据记录仪,疲劳和分心监测器,以及在倒车时提供帮助的传感器。根据“an advanced emergency braking system”,“a tiredness and distractin mnitr”可知,此处应用不定冠词表示泛指且built-in首字母的发音为辅音音素。故填a。
40.
考查一般现在时和被动语态。句意:欧盟表示,每年有2.5万人死于欧洲的道路交通事故。动词kill和主语peple构成被动关系。此处描述客观事实,应用一般现在时。故填are killed。
41.
考查介词和固定搭配。句意:人们对新的安全功能反应不一。名词reactin意为“反应”,其后用介词t,表示“对。的反应”。故填t。
42.
考查过去将来时。句意:欧盟表示,这些功能将使驾驶更安全。这些安全功能还没有真正安装,所以是指将来。主句“The EU said”为一般过去时,所以宾语从句中应用过去将来时。故填wuld make。
43.
考查副词。句意:报告还补充说,到2030年,新的安全功能可以挽救多达10500人的生命,避免多达60000人受到极其严重的伤害。修饰形容词serius应用副词。故填extremely。
44.
考查形容词。句意:他们表示,这可能会使道路更加危险,因为驾驶需要人类的判断。此处是指使道路更危险,所以应用形容词作宾语补足语。故填dangerus。
45.
考查形容词性物主代词。句意:一个司机说他不想在他的车里放数据记录仪,因为那就像老大哥在监视他一样。修饰名词car应用形容词性物主代词。故填his。
46.Dear Mike,
Hw are yu ding? I’m writing t ask if yu can d smething fr stray dgs and cats with me.
It is cmmn that I ften see many stray dgs and cats in the cmmunity where I live. Sme f them are in great danger and in bad cnditin. They ften hide in sme dark places and under the car. It's hard t imagine what will happen t them if they are left unnticed and withut care.
I think it's high time that we did smething fr these pr animals. I d hpe yu can jin me.
Best wishes!
Yurs,
Li Hua
【分析】
本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国交换生朋友Mike写封信,邀请他一起帮助社区里的流浪狗和流浪猫。
【详解】
第一步:审题
体裁:应用文
时态:根据提示,时态主要为一般现在时,少量一般将来时。
结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。
要求:
1.表明目的;
2.讲述流浪狗(猫)的现状;
3.期待答复。
第二步:列提纲 (重点词组)
d smething fr stray dgs and cats; be an expert in; in great danger; in bad cnditin; hide in sme dark places; be left unnticed and withut care; jin me
第三步:连词成句
1.I’m writing t ask if yu can d smething fr stray dgs and cats with me.
2.It is cmmn that I ften see many stray dgs and cats in the cmmunity where I live.
3.Sme f them are in great danger and in bad cnditin.
4.They ften hide in sme dark places and under the car.
5.It's hard t imagine what will happen t them if they are left unnticed and withut care.
6.I think it's high time that we did smething fr these pr animals.
7.I d hpe yu can jin me.
根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。
第四步:连句成篇(衔接词)(供参考)
1.表文章结构顺序:First f all, Firstly/First, Secndly/Secnd… And then, Finally, In the end, At last
2.表并列补充关系:What is mre, Besides, Mrever, Furthermre, In additin As well as, nt nly…but (als), including
3.表转折对比关系:Hwever, On the cntrary, but, Althugh+clause(从句), In spite f+n/ding, On the ne hand…, On the ther hand… Sme…, while thers…, as fr, s…that…
4.表因果关系:Because, As, S, Thus, Therefre, As a result
连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。
【点睛】
[高分句型1]I’m writing t ask if yu can d smething fr stray dgs and cats with me.(if引导的宾语从句)
[高分句型2]It is cmmn that I ften see many stray dgs and cats in the cmmunity where I live. (it作形式主语)
[高分句型3]I think it's high time that we did smething fr these pr animals.(虚拟语气)
47.T my astnishment, the lck pens. I pull back the heavy cver and glance thrugh the pages. “This can’t be right,” I whisper in shck as I realize the bk is a bigraphy abut me! I lk up t questin the wman, but she is gne and the shp suddenly seems different and brighter. The shelves are nw filled with all my favrite things. I wander arund the shp again. Hw did I miss this shp befre? I wuld buy any f these items in it gladly!
Suddenly, I hear a vice, telling me I'm the shp assistant until I find the next custmer. I sit behind the cunter, waiting fr a custmer t cme in. Hwever, they all walk past the windw as thugh the place were invisible. The few that d enter seem uninterested in what I have t sell, r cmplain that the smell in the air is t strng. Until ne day, a yung wman takes an interest in the bk. “It wn't pen,” she ntes. “Try yur birthday,” I say.
【分析】
本文讲述了主人公光顾了一家平平无奇的商店,就在准备离开的时候,他发现木架上有一本用密码锁锁着的旧书,旁边的纸片上面还写着一串密码。在尝试用密码打开书失败后,他对这本书产生了更大的兴趣。这时店主告诉他,真正的密码是他的生日。强烈的好奇心驱使他在密码锁上输入了自己的生日。果然,书打开了!但与此同时,原来的店主消失了,他成为了新的守店人,直到下一位对书感兴趣的客人出现。
【详解】
1.段落续写:
①由第一段首句内容“令我吃惊的是,锁开了。”可知,第一段可描写锁开后我所看到的书中的内容和这一行为引起的变化。
②由第二段首句内容“突然,我听到一个声音,告诉我我是店员,直到我找到下一个顾客。”可知,第二段可描写我接替前任成为守店员后的工作和等待来下一个守店员的过程。
2.续写线索:打开书——店主消失——周围的变化——成为守店人——等待下一个顾客
3.词汇激活
行为类
①.注意到:nticed/see
②.看一看:take a quick lk/have a lk
情绪类
①.吃惊:surprised/astnished
②.好奇:curius/interested
【点睛】
[高分句型1]“This can’t be right,” I whisper in shck as I realize the bk is a bigraphy abut me!(as引导时间状语从句)
[高分句型2]Suddenly, I hear a vice, telling me I'm the shp assistant until I find the next custmer.(现在分词短语作伴随状语,until引导时间状语从句)
[高分句型3]Hwever, they all walk past the windw as thugh the place were invisible. (as thugh引导方式状语从句)
相关试卷

上海市崇明区2021届高三一模英语试题+Word版含解析: 这是一份上海市崇明区2021届高三一模英语试题+Word版含解析,共36页。

上海市静安区2021届高三一模英语试题+Word版含答案: 这是一份上海市静安区2021届高三一模英语试题+Word版含答案,共21页。

江西省南昌市2021届高三一模英语试题+Word版含答案: 这是一份江西省南昌市2021届高三一模英语试题+Word版含答案,共13页。试卷主要包含了考试结束后,将答题卡上交,15等内容,欢迎下载使用。

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

重新选择
明天再来
个人账户下载
下载确认
您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    详情 活动剩余时间:30:00.0
    学贝可用于下载龙8游戏登录 400万 精选资源 ,今日更新资源 4924
  • 详情
    邀请好友助力,免费下载这份资料

    下载成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下载不成功,可重新下载,或查看资料下载帮助

    本次下载资源上传者 [煜明] 获得现金收益 + 0.25元

    我也想赚收益

    95%的老师还下载了以下成套资源

    欢迎来到龙8游戏登录

    • 400万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字,字母或符号

    注册即视为同意龙8游戏登录「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载当前资料

    当前资料价值0元 下载需支付0学贝,您可以通过以下途径免费下载

    方式一:邀请好友助力免费下载

    邀请 0 名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将专属邀请图片发送给好友并关注我们,每任意邀请1人关注龙8游戏登录即可获得5学贝奖励,奖励秒到账,多邀多得无上限,在个人中心可查看学贝明细

    方式二:上传文档换学贝免费下载

    上传平时上课时使用的课件,教案,试卷资源换取学贝即可免费下载当前资料,还可获取现金收益哦~了解详情>>

    返回
    顶部
    Baidu