搜成套
搜单份
上传资料 赚现金
2020广西百色中考试题(word 含答案)-无听力音频
还剩3页未读, 继续阅读
下载需要10学贝
免费下载这份资料?
加入资料篮
立即下载

2020广西百色中考试题(word 含答案)-无听力音频

展开
这是一份2020广西百色中考试题(word 含答案)-无听力音频,共6页。试卷主要包含了?本试卷分第I卷两部分, A等内容,欢迎下载使用。

英语
(考试时间:120分钟;满分:120分)
注意事项:
1. 答题前,请认真阅读试卷和答题卡上的注意事项;
2. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。答第I卷时,用2B铅笔把答题卡上对应题目第1~70小题的答案标号涂黑;答第II卷时,用直径0.5mm黑色字迹签字笔将答案写在答题卡上,在本试卷上作答无效;
3. 考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。
第I卷选择题(共三部分 满分90分)
第一部分 听力理解 (共四节 满分 30分)
第一节 听音辨图 (共5小题,每小题1分,满分5分)
请听下面五个句子,每个句子后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与所听句子内容相符的图画。听完每个句子后,你将有10秒钟的时间俩回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。
第二节 情景反应(共5小题,每小题1分,满分5分)
请听下面五个句子,每个句子后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳的答语。听完每个句子后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子仅读一遍。
6. A. It’s blue. B. It’s news. C. It’s beautiful.
7. A. She is thin. B. She is fine. C. She is twelve.
8. A. He is yung. B. He is my father. C. He is a dctr.
9. A. Yes, I d. B. Yes, I did. C. Yes, I have.
10. A. Thank yu. B. Yu’re welcme. C. With pleasure.
第三节 对话理解(共10小题,每小题1分,满分10分)
请听下面六段对话,每段对话后有一至三个小题,请根据对话内容从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
听第一段对话,回答第11小题
11. What is Lingling ding nw?
A. She is running. B. She is singing. C. She is dancing.
听第二段对话,回答第12小题
12. Did Jack like the ftball match?
A. Yes, he did. B. N, he didn’t. C. It’s nt mentined.
听第三段对话,回答第13小题
13. What will they buy fr their daughter as a birthday present?
A. A pet dg. B. A pet cat. C. A dictinary.
听第四段对话,回答第14,15小题
14. Where are the speakers ging this Saturday?
A. T the library. B. T the park. C. T the z.
15. When will they meet?
A. at 9:00 a.m.. B. at 9:15 a.m.. C. at 9:30 a.m..
听第五段对话,回答第16,17小题
16. Wh did Wang Lin g t the farm with?
A. His cusin. B. His parents. C. His grandparents.
17. What did Wang Lin d n the farm?
A. Picked manges. B. Fed ducks. C. Fed chickens.
听第六段对话,回答第18至20小题
18. Hw lng has the yung man cughed?
A. Fr abut 7 days. B. Fr abut 14 days. C. Fr abut 21 days.
19. What’s wrng with the yung man?
A. He has a fever. B. He has a bad cld. C. He eats t much.
20. What’s the dctr’s advice?
A. Drink mre water. B. D mre exercise. C. Have a gd rest.
第四节 短文理解(共5小题,每小题2分,满分10分)
请听下面一篇短文,短文后有5个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项。听短文前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。短文读两遍。
听下面一篇短文,回答第21至25小题
21. Steve will graduate in abut __________________.
A. a week B. a mnthC. a year
22. Mr. Chen has given Steve much _______ and encuragement(鼓励)in the past three years.
A. help B. mney C. fd
23. In Grade Eight, Steve spent t much time playing __________ .
A. chess B. basketball C. cmputer games
24. Mr. Chen tried his best t help Steve with Chinese, __________ and life.
A. study habits B. living habits C. eating habits
25. When Steve did smething wrng. Mr. Chen ften said “ ________ ”.
A. Be careful B. Dn’t wrry C. It desn’t matter.
第二部分 英语知识运用(共三节,满分 25分)
第一节 选择填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
从A,B,C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
26. My sister practices playing _______ pian fr the cming talent shw.
A. a B. an C. the D. /
27. Hng Kng is _________ the suth f China, it’s ne f the busiest cities in the wrld.
A. in B. n C. at D. t
28. T avid making mistakes, please read the questins ______ befre yu answer them.
A. careful B. careless C. carefully D. carelessly
29. Mre trees __________ every year t make ur city greener.
A. is planted B. are planted C. was planted D. were planted
30. The envirnment here becmes better and better. __________ birds are cming back.
A. Hundred B. Hundreds C. Thusand D. Thusands f
31. We enjyed ________ at the English party last weekend.
A. us B. ur C. urs D. urselves
32. _______ yu smile at thers, they will smile back.
A. If B. S C. Or D. Thugh
33. Helen sings every day, it seems that she likes __________ very much.
A. sprts B. music C. fruit D. vegetables
34. ________ yu study, the better grades yu will get.
A. Hard B. Harder C. The harder D. The hardest
35. —Must I hand in the reprt nw, sir?
—________ .Yu can hand it in tmrrw.
A. Yes, yu can B. Yes, yu must C. N, yu needn’t D. N, yu mustn’t
第二节 补全对话 (共5小题,每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框的选项中选出五个最佳选项,其中有一项为多余选项。
A: Hi, Sarah! What are yu ding nw?
B: Hi, Yang Ming! 36
A: Travelling? 37
B: Yes. Summer is the best time t travel!
A: 38
B: Nt yet. Culd yu give me sme suggestins?
A: 39 It’s an ancient city.
B: That’s a gd idea. 40
A: I will wrk as a vlunteer in the ld peple’s hme.
第三节 完形填空 (共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读下面短文, 掌握其大意,然后从第41-50小题所给的A,B,C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
D yu knw Zhang Jike and Ma Lng? They are bth table tennis 41 . They became 42 during the Ri Olympic Games, peple all knw their names.
Nw, there is 43 Chinese ping-png star Fan Zhendng.
Fan started t learn table tennis 44 the age f six. He jined the Natinal Team at fifteen. Fan was nly nineteen years ld 45 he wn the 2016 Men’s Wrld Cup n Octber 3rd in Germany, and he became a very 46 winner in the Wrld Cup’s histry.
Fan is calm(镇静的) in the games, 47 many peple say he is like Ma Lng. He has a rund face , his fans 48 him “Xiapang”. Nw, “Xiapang” 49 thinner because f his hard wrk.
Fan is mre cnfident(自信的)because f the win. He hpes 50 mre games. Gd luck t him!
41. A. actrs B. artists C. players D. singers
42. A. famus B. smart C. funny D. kind
43. A. ther B. thers C. the ther D. anther
44. A. frm B. at C. in D. n
45. A. where B. hw C. when D. what
46. A. yung B. ld C. tall D. thin
47. A. r B. fr C. but D. s
48. A. lk B. call C. smile D. enjy
49. A. gets B. has C. takes D. makes
50. A. win B. wins C. t win D. winning
第三部分 阅读理解 (第51~55小题,每题1分;第56~70小题,每题2分。本大题满分35
分)
A
Peter culd nt sleep well and he wke up several times during the night, s he went t see a dctr. The dctr game him sme sleeping tips.
根据材料内容,判断下列句子意思与原文是否相符,相符的写T,不相符的写F。
51. Peter went t see a dctr because there was smething wrng with his stmach.
52. We shuld nt watch TV fr mre than an hur befre ging t sleep.
53. We can listen t sme light music t prepare fr sleep.
54. The dctr asked Peter t g t bed with light n.
55. Accrding t the passage, we’d better nt d exercise at night.
B
All arund the wrld, peple drink tea. But tea des nt mean the same thing t everyne. In different cuntries peple have different ideas abut drinking tea.
In China, fr example, tea is always served when peple get tgether. The Chinese drink it at any time f the day at hme r in tea huses. They prefer their tea withut putting any ther thing in it.
Tea is als imprtant in Japan. The Japanese have a special way f serving tea called a tea ceremny. It is very ld and full f meanings. Everything must be dne in a special way in the ceremny. There is even a special rm fr it in Japanese hmes.
Anther tea-drinking cuntry is England. In England, the late afternn is “tea time”. Almst everyne has a cup f tea then. The English usually make tea in a teapt and drink it with cream and sugar. They als eat cakes r ckies at tea time.
In the USA, peple drink tea mstly fr breakfast r after meals. Americans usually use tea bags t make their tea. Tea bags are faster and easier than making tea in teapts. In summer, many Americans drink cld tea, “Ice Tea”. Smetimes they drink iced tea frm cans(易拉罐).
根据短文内容,选出最佳选项。
56. Tea is ppular _________.
A. all ver the wrld B. nly in the USA
C. nly in English-speaking cuntries D. nly in Asian cuntries
57. The Chinese drink tea __________.
A. in a special ceremny B. with cakes r ckies
C. when they get tgether D. frm cans in tea huses
58. The English like t .
A. drink tea withut anything in it. B. drink tea with cream and sugar
C. drink tea fr breakfast D. drink tea in a special rm
59. “Ice Tea” is ppular ________.
A. in winter B. in England C. in late afternns D. in the USA
60. The passage is abut .
A. Chinese tea B. the imprtance f tea
C. the tea time in England D. different ways f drinking tea in different cuntries
C
China is a natin f etiquette (礼仪). Chinese peple are the mst hspitable peple in the wrld. If freigners visit a Chinese family, they wuld be surprised at the warmth that they wuld receive as guests.
When yu visit a Chinese family, the hst usually makes tea fr yu. Then he will serve yu snacks like biscuits and candies. Smene in the family will als chat with yu, never letting yu feel lnely.
At the same time, ther family members will prepare a meal fr yu. Chinese peple treat their guests with a big meal. They always serve mre fd than the guest can eat. On the table, the guests must be the first t eat. Perhaps ne f the things that surprises a western guest mst is that the Chinese hst likes t pick fd fr their guests. Hwever, it wn’t happen at western tables.
The Chinese family try their beat t make yu feel at hme. As yu have dne eating, the hst usually says, “It seems that yu didn’t eat much. Please have mre.” Althugh yu tell them yu are full, they still put mre fd in yur bwl.
Being warm and hspitable has been an imprtant part f Chinese culture and traditin. As Cnfucius(孔夫子) said lng time age, “T meet friends a far(远方). Hw happy we are!”
根据短文内容,选出最佳选项。
61. As a guest in a Chinese family, yu are usually ffered _________ by the hst.
A. cffee B. juice C. tea D. milk
62. On a meal table in China, _______ must be the first t eat.
A. the guests B. the hst C. the ldest D. the yungest
63. Why des a western guest feel surprised when the hst picks fd fr him?
A. Because he thinks it’s nt plite B. Because he thinks it’s nt necessary
C. Because he thinks it’s nt imprtant D. Because he thinks it wn’t be happy in western cuntries
64. The Chinese family try their best t make the guests feel ________.
A. lnely B. at hme C. surprised D. thankful
65. What des the underlined wrd “hspitable” mean in this passage?
A. 救死扶伤的 B. 艰苦朴素的 C. 热情好客的 D. 善良仁慈的
D
Fr kids, it’s very imprtant t stay healthy. Kids shuld pay mre attentin t their lifestyle and help themselves have healthy life habits. Here are sme tips n staying healthy fr kids.
Kids hardly care abut basic hygiene(卫生), they share everything frm drink t snacks. S it is imprtant fr kids t knw the basic hygiene habits such as washing hands befre eating, brushing teeth at least twice a day and s n. Similarly, kids shuld prtect themselves frm ther kids with different kinds f infectins(传染病).
Healthy eating helps t live a healthy life. Kids shuld pay attentin t the eating habits. Encurage themselves t eat healthy fd such as fresh fruit and vegetables. And eat different kinds f fd at different ages. Kids shuld knw junk fd is bad fr health and try t eat less junk fd.
Different activities can be planned t teach kids the imprtance f staying healthy. Sme simple reading materials can let the kids knw abut their bdies. Als, playing games abut brushing teeth, having meals is very useful and funny fr kids. Certain grup games and activities r even funny street plays street plays can als help the kids understand the imprtance f staying healthy. 根据短文内容,选出最佳选项。
66. Which f the fllwing is a hygiene habit?
A. Sharing drink with thers. B. Sharing fd with thers.
C. Washing hands befre eating. D. Brushing teeth nce a day.
67. Hw many kinds f healthy fd are mentined in the third paragraph?
A. Tw. B. Three. C. Fur. D. Five.
68. Kids can knw the imprtance f staying healthy by the activities except _____.
A. reading materials B. playing games C. having parties D. perfrming street plays
69. The last paragraph mainly talks abut .
A. games fr kids t have meals B. activities fr kids t stay healthy
C. hw t prtect frm infectins D. hw t have healthy eating habits
70. What’s the best title f the passage?
A. Keep Away frm Infectins B. Healthy Eating
C. Healthy Activity D. Staying Healthy fr Kids
第II 卷 非选择题 (满分30分)
第二部分 写作(共两节,满分 30分)
第一节 综合填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
A.选词填空 根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文意思完整。每个单词只能使用一次(共5小题,每小题1分,满分5分)
D yu knw that there are tw special days fr parents in America? One is Mther’s Day n the 71 Sunday f May, and the ther is Father’s Day n the third Sunday f June. On these tw days, American 72 ften give gifts t their parents r take them ut fr lunch r dinner. Cmmn gifts are flwers and cards fr mthers and shirts r ties fr fathers.
It is becming mre and mre 73 t celebrate Mther’s Day and Father’s Day in China. Chinese kids als give similar gifts t their parents 74 , there are many ways t shw ur lve. We dn’t have t 75 a lt f mney. It is als a gd idea t help parents t d smething instead.
参考答案
1-25 听力略
26. C 27. A 28. C 29. B 30. D 31. D 32. A 33. D 34. C 35. C
36. F 37. A 38. E 39. C 40. B
41. C 42. A 43. D 44. B 45. C 46. A 47. D 48. B 49. A 50. C
51. F 52. F 53. T 54. F 55. F 56. A 57. C 58. B 59. D 60. D 61. C 62. A 63. B 64. B 65. D
66. C 67. A 68. C 69. B 70. D
71. secnd 72. children 73. ppular 74. actually 75. spend
76. Hurry 77. higher 78. swim 79. furth 80. teachers
81. spring 82. her 83. believe 84. interested 85. eyes
One pssible versin:
My Daily Life
I’m Li Hua, a fifteen-year-ld student wh studies in Grade 9 f Jianhua Middle Schl.
I get up at six every day. I dress myself quickly and then wash my face and brush my teeth. After that I have breakfast at half past six. Then, I g t schl by bike.
I have fur lessns in the mrning and three in the afternn. I study hard and always help my classmates with their lessns. I have lunch at schl. Schl is ver at five. In my free time, I ften play basketball r ftball with friends. It’s gd fr health and it is a gd way t relax frm the busy study.
After supper I read newspapers r watch TV fr half an hur. I prepare my lessns between half past seven and nine. I g t bed at nine ’clck.
In a wrd, my daily life is quite busy but clurful and interesting.
A. Are yu planning fr the summer vacatin? D. Sure.
B. What’s yur plan fr the vacatin? E. Have yu decided where t g?
C. Hw abut Xi’an? F. I’m making a travelling plan.
Have a regular (有规律的) sleep.
Wake up at the same time and g t bed at the same time every day. This can make yur sleep a bit better.
Turn ff the TV
Dn’t watch TV fr mre than half an hur befre yu decide t sleep. Studies shw that it is bad fr the quality (质量) f yur sleep. Read a bk r listen t sme light music t prepare yur bdy fr sleep.
Have a clean and cmfrtable bedrm
A clean envirnment helps peple t be happy and relaxed. Make sure that yu have turned ff all lights that might cme int yur rm.
D sme exercise
Exercising will help yu t fall asleep mre easily, s walk fr 20 minutes every day and yu will sleep better at night. But dn’t d it just befre yu g t bed.
child ppular secnd spend actually
相关试卷

2020年江西省中考英语试题(解析版)-无听力音频: 这是一份2020年江西省中考英语试题(解析版)-无听力音频,共24页。

2020年湖北省黄冈市中考英语试题(Word版,有答案)-无听力音频: 这是一份2020年湖北省黄冈市中考英语试题(Word版,有答案)-无听力音频,共9页。试卷主要包含了非选择题的作答,考生必须保持答题卡的整洁,7小题等内容,欢迎下载使用。

广西百色市德保县2021-2022学年九年级上学期期中考试英语试题(word版含答案,无听力音频和原文): 这是一份广西百色市德保县2021-2022学年九年级上学期期中考试英语试题(word版含答案,无听力音频和原文),文件包含21-22上段考九年级参考答案docx,21-22上段考九年级1校doc等2份试卷配套教学资源,其中试卷共13页, 欢迎下载使用。

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

重新选择
明天再来
个人账户下载
下载确认
您当前为龙8游戏登录VIP用户,下载已享8.5折优惠
您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
即将下载:0份资料
本次下载需要:0学贝 账户剩余:0学贝
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
开通龙8游戏登录VIP,可预览全部内容,还享8.5折下载优惠,10大VIP特权

您当前为龙8游戏登录VIP用户,下载享8.5折优惠,充值学贝可获10%赠送

VIP到期时间 :-

  • 送10%
  • 送10%
  • 送10%
扫码支付直接下载
使用学贝下载资料比扫码直接下载优惠50%

微信扫码

支付金额

到账0学贝

微信扫码

支付金额

    200万一线教学老师的备课首选,学贝可用于下载龙8游戏登录400万精品教学资源,成套资料。平台24小时更新资源3935份

    下载成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下载不成功,可重新下载,或查看资料下载帮助

    本次下载资源上传者 [Xun.] 获得现金收益 + 0.5元

    我也想赚收益

    95%的老师还下载了以下成套资源

    欢迎来到龙8游戏登录

    • 400万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字,字母或符号

    注册即视为同意龙8游戏登录「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载当前资料

    当前资料价值0元 下载需支付0学贝,您可以通过以下途径免费下载

    方式一:邀请好友助力免费下载

    邀请 0 名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将专属邀请图片发送给好友并关注我们,每任意邀请1人关注龙8游戏登录即可获得5学贝奖励,奖励秒到账,多邀多得无上限,在个人中心可查看学贝明细

    方式二:上传文档换学贝免费下载

    上传平时上课时使用的课件,教案,试卷资源换取学贝即可免费下载当前资料,还可获取现金收益哦~了解详情>>

    返回
    顶部
    Baidu